HELP ! Mijn website bevat malware

U heeft een mooie website of webwinkel op internet. Deze website wordt goed gevonden door de zoekmachines en uw ranking bij Google is steeds beter. Tot u op een dag naar uw eigen website surft en wat blijkt, uw website is geblokkeerd.

Zo ziet een aanvalssite melding er uit in FireFox

Zo ziet een aanval site melding er uit in FireFox

Er staat een groot in beeld dat uw website een aanvalsite is!

De spider van de internet zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing doorzoeken elke dag miljoenen websites. Maar deze spider robots van onder andere Google doen meer. Zij controleren de inhoud van uw website ook op bekende malware. Wanneer op de site malware of kwaadaardige software worden gevonden, dan zetten zij deze website in een blokkade database. De browsers Chrome van Google en Firefox controleren deze blokkade database voordat zij een website openen, en vinden zij uw website in de blokkadelijst, dan tonen zij de die “Aanval Site” meldingen.

Zo ziet een waarschuwing er uit in Chrome

Zo ziet een waarschuwing er uit in Chrome

Hoe krijgt je deze meldingen weg?

Google waarschuwt bezoekers van uw website voor mogelijke besmetting met malware. Het is dus belangrijk dat uw site zo snel mogelijk weer betrouwbaar is.

Door gebruik te maken van een AntiMalwareScan kunt u dit voorkomen.

Heeft u nog geen AntiMalwareScan? Dan zult u de volgende stappen moeten doorlopen:

Stap 1 – malware verwijderen

De eerste stap is de malware van uw site verwijderen. Hoe dit moet zullen we in een aparte blog bespreken. Zodra uw site weer schoon is  moet u de spider robots van Google vragen om uw site nogmaals te doorzoeken en uw site weer ‘schoon’ te verklaren.

Stap 2 – google webmaster programma

Meld uw site aan bij de Google hulpprogramma’s voor webmasters

Klik hier om naar de website van de Google hulpprogramma’s voor webmasters te gaan. Heeft u nog geen account bij Google, dan moet u dat eerst aanmaken. Als u bent ingelogd bij Google, ziet u het volgende scherm:

Klik op de knop ‘Een site toevoegen’ om uw website bekend te maken bij de hulpprogramma’s.

Stap 3 – eigendom aantonen

Laat Google controleren dat u echt de eigenaar bent van deze website.

Nadat uw website hier is ingevoerd, moet u bij Google aantonen dat u echt de eigenaar en beheerder bent van de website. Dat kan op twee manieren.

U kunt een bepaalde metatag opnemen op uw site (wat zijn metatags ?). U moet dan de index.html of inde.php van uw website bewerken. U voegt hier een metatag toe die Google u opgeeft. Plaats deze metatag in het <HEAD> gedeelte van uw website.

Een andere mogelijkheid is een apart HTML bestand te maken op uw site. U gebruikt hiervoor het bestand dat Google beschikbaar stelt. Download het bestand met de naam google12345test.html (Google geeft u de exacte naam van dit bestand) en uploadt  dat bestand met FTP naar uw eigen website of webwinkel. Daarna kunt u op de knop ‘controleren’ klikken om uw website te verifiëren.

Stap 4 – website verificatie

Vraag daarna aan Google om uw website nogmaals te bezoeken. Is het verifiëren gelukt, dan ziet u het Dashboard van de Google webmaster hulpprogramma’s.

Bovenaan het dashboard krijgt u een rode balk te zien: deze site verspreidt mogelijk schadelijke software. Klik vervolgens op “Meer informatie”.

Op dit scherm kunt u een controleverzoek versturen naar Google, zodat zij opnieuw gaan kijken of uw website malware bevat. Klik op “Een controleverzoek verzenden”

Als u zeker weet dat uw site vrij is van malware, plaats dan een vinkje en druk op de knop  “een controleverzoek verzenden”. Wacht vervolgens rustig een dag af want het kan even duren voordat de spider van Google uw website bezoekt en weer als “veilig” aangemerkt.

De webmaster hulpprogramma’s bevatten nog meer handige functies dus wij adviseren u om daar eens naar te kijken.

Stap 5 – website besmetting voorkomen

En als laatste: hoe voorkom je dit nu ? Want als uw website geblokkeerd wordt door de zoekmachine kost dit bezoekers, omzet en een aanzienlijke reputatie schade !

De oplossing:  Beveilig uw website met www.antimalwarescan.nl