Malware door #facebook typefouten

Makers van malware dagelijks de populariteit van Facebook uit. Zo registreren ze namen die bestaan uit verkeerd ingetypte varianten op Facebook. Dit heet typosquatting. Maar niet alleen Facebook is slachtoffer hiervan. Ook het verkeerd typen van de URL van Google, Twitter, Microsoft en Apple leidt in 80% van de gevallen naar een typosquatting site. Een deel van deze websites zijn phishingsites of verspreiden malware, aldus onderzoek van het Britse anti-virusbedrijf Sophos. Typosquatters registreren de net iets verkeerd gespelde namen van populaire websites in de verwachting geld te verdienen aan het internetverkeer ontstaan door deze onbedoelde typefouten.

Probeer de voorbeelden niet uit !

Een voorbeeld is de verwarring tussen het .cm en .com domein. Zo verwijst facebook.cm naar zo’n pagina in plaats van de juiste facebook.com pagina. Ook de verkeerd gespelde URL faecbook.com komt uit op een pagina waar u niet alleen een prijs heeft gewoonnen maar waar internet criminelen ook proberen uw wachtwoord te ontfutselen.

In vijftien procent van de gevallen komt men na het verkeerd spellen van een URL op reclamesites, waar cybercriminelen geld verdienen aan elk ongewenst bezoek.  Veel van dit soort websites bevatten ook nog eens malware. Kwaadaardige code die zal proberen uw website of bedrijfsnetwerkt te besmetten.

Bookmarks

Plaats veel bezochte websites in uw bookmarks. Dat voorkomt het verkeert intypen. En controleer de website van bijvoorbeeld uw bank altijd dubbel.

Voorkomen

Een besmetting van uw PC kan doorslaan naar uw website of webwinkel. Zorg voor een goede beveiliging van uw webwinkel en een betaalbare dagelijkse controle door middel van een anti-malware scan.

www.antimalwarescan.nl