#malware door zoeken naar #twilight zoen

Fans van de Twilight-reeks moeten oppassen met online zoekopdrachten. Cybercriminelen verspreiden geïnfecteerde links naar aanleiding van Breaking Dawn Part 1.

Norton waarschuwt ervoor dat enkele voor de hand liggende zoektermen surfers naar websites met malware kunnen sturen. Wie onder meer zoekt naar ‘Robert and Kirstin kissing’, ‘Twilight true love’ en ‘nude pictures of Taylor Lautner’ loopt het risico om in zijn of haar nieuwsgierigheid geïnfecteerd te worden.

Valse websites
Dit is uiteraard niets nieuws. Bij de première van een populaire film, of belangrijke showbizzgebeurtenissen (zoals de dood van Michael Jackson) gaan criminelen valse websites opzetten die zo hoog mogelijk moeten scoren op bepaalde zoektermen in Google. De pagina’s beloven bijvoorbeeld foto’s, wallpapers of andere downloads. Maar in werkelijkheid bevatten ze virussen of keyloggers, software die je toetsaanslagen bijhoudt.

Met de wereldpremière van The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part 1) deze week is het daarom weer oppassen wanneer fans op zoek gaan naar informatie over de film. In april van dit jaar circuleerde er al een Twilight-applicatie op Facebook. Ook dit spel bleek niets meer dan oplichting.

Wie echt zeker wil zijn, moet een virusscanner gebruiken die ook links op Google scant. Die geeft dan aan wanneer een website mogelijk geïnfecteerd is. Deze valse websites maken ook gebruik van gehackte websites. Via betrouwbaar lijkende websites verspreiden ze dan de malware. Voorkom deze (reputatie) schade en omzet derving. Wordt geen gehackte website. Bestel een AntiMalwareScan.

http://www.antimalwarescan.nl