Naakte Sylvie van der Vaart besmet met virus

AMSTERDAM –  Duitse Facebook-gebruikers die een nep-naaktvideo van Sylvie van der Vaart openen komen van een koude kermis thuis…

De naaktvideo van voetbalvrouw Sylvie is namelijk niet alleen nep, maar draagt ook nog eens een virus met zich mee, meldt Bild . Het filmpje zorgt voor enorme chaos op het Duitstalige deel van Facebook.

Volgens de Duitse krant zijn er inmiddels al meer dan 40.000 gebruikers van de site gedupeerd door het valse videootje dat een ongewenst cadeau met zich meedraagt. Bezoekers die de link van de video openen krijgen namelijk een Trojan Horse-virus op bezoek.

Dit is overigens geen nieuw fenomeen. De laatste tijd stikt het op het internet van de nepvideo’s van beroemdheden die een virus verspreiden.

Trojan horse

Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. In het jargon gebruikt men ook wel het Engelse Trojan horse of kortweg trojan.

Een Trojaans paard is dus niet een programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus. Een Trojaans paard moet bovendien door de gebruiker worden gekopieerd en kopieert niet zichzelf naar andere computers, zoals een worm dat wel doet.

Malware

Zo’n Trojan Horse virus kan vervolgens uw website weer aanvallen en voorzien van kwaadaardige malware. Zorg voor een goede beveiliging van uw website en een betaalbare dagelijkse controle door middel van een anti-malware scan.

www.antimalwarescan.nl