Voorkom een website #hack – let op uw #scripts

Schrijft u zelf scripts of programmeert u wel eens wat op uw site, zorg er dan voor dat anderen via het upload script niets anders dan plaatjes kunnen uploaden. Zorg er ook voor dat wanneer een plaatje is geupload, de site-gebruikers dat bestand geen andere naam kunnen geven.

Het is voor hackers bijzonder eenvoudig om bestandbeheer.jpg te hernoemen naar bestandbeheer.php en opeens is het zojuist ge-uploade bestand een uitvoerbaar script dat de hele site op die manier kan openleggen.En op die manier krijgt uw website een zogenaamde expoit.

Hoe voorkom je dit nu ? Want als uw website geblokkeerd wordt door de zoekmachine kost dit bezoeker, omzet en een aanzienlijke reputatie schade !

De oplossing:  Beveilig uw website met www.antimalwarescan.nl