Wat doe je als je website is gehackt?

Hoe komt dit en wat kan je hiertegen doen? Een inbraak of diefstal voorkomen is onmogelijk. Uw huis heeft een inbraak alarm. Uw auto heeft een alarm. Een virus-scanner zoals Norton of McAfee op uw PC is niet genoeg. Die beschermen alleen uw PC.  Nu is er AntiMalwareScan; een alarm installatie voor uw website. Bij een inbraak krijgt u gelijk een alarm melding. Zo blijft de schade beperkt en is uw site snel weer online.

Als er op uw website of webwinkel wordt ingebroken door hackers dan kunnen we deze ellende en inbraken grofweg verdelen in drie categorieën:

1. Scripts op de site

Een hacker heeft een script op uw website misbruikt om eigen bestanden te uploaden naar uw website of webwinkel. Dat kan een zelf gemaakt script zijn, maar ook CMS systemen kan de oorzaak zijn. Zo worden hele oude open source scripts vaak misbruikt door hackers die op die manier malware kunnen plaatsen in uw site.

2. Via de computer van de eigenaar

Een virus dat zich heeft geïnstalleerd op uw eigen computer heeft de wachtwoorden die u gebruikt om uw website via FTP te benaderen gekopieerd en deze wachtwoorden doorgezonden aan de kwaadwillenden.

3. Via een andere website

Als u meerdere websites onder u beheer heeft kunnen hackers via de ene website ook de andere website aanvallen en misbruiken. Heeft u meerdere sub-sites op 1 server dan hoeft 1 account maar een zwakheid te vertonen, en alle andere sites onder dat account zijn in gevaar voor malware.

Een website besmetting voorkomen ?

Hoe voorkom je deze ellende en website besmetting nu ? Want als uw website geblokkeerd wordt door de zoekmachine kost dit bezoeker, omzet en een aanzienlijke reputatie schade !

De oplossing:  Beveilig uw website met www.antimalwarescan.nl