Website #resistance3 van #sony offline wegens verspreiden malware?

Ontwikkelaar Insomniac Games heeft website myresistance.net offline gehaald voor onderhoud. Er zou malware zijn verspreid via de officiële site van shooter Resistance 3. Wanneer de site weer online gaat, is niet bekend.

De mededeling op myresistance.net is kort; de website is offline wegens onderhoud.

myresistance.net malware?

myresistance.net malware?

De site is officieel eigendom van Sony, maar wordt beheerd door Insomniac Games, ontwikkelaar van Resistance 3, de shooter game die begin september verscheen voor de PlayStation 3. Beide partijen hebben tot nu toe niet losgelaten waarom de site offline is. Het vermoeden is echter dat hij offline is gehaald omdat via de site malware werd verspreid. Insomniac heeft nog niet aangegeven wanneer de site weer online komt.

Ook is men druk aan het testen op beta.myresistance.net

Schade

Malware en de verspreiding hiervan is een groeiend probleem op internet. Hackers installeren zonder dat u het weet kwaadaardige code in uw website. Dit doen ze door in te breken op uw website, content management system, uw webwinkel of webserver.

  • Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing blokkeren uw website.
  • Bezoekers blijven weg
  • Omzet derving
  • Reputatie schade

Een bezoeker van uw site kan op die manier niets vermoedend zijn privé of betaal- en bankgegevens kwijt raken aan een hacker. Hoeveel zou dit Sony kosten? En hoeveel gaat het u kosten als u site gehackt wordt ?

www.antimalwarescan.nl