Voorkom fraude @ing email met gevaarlijke inhoud

Er wordt druk gesleuteld aan de beveiliging van uw ING rekening, maar als u even uw inlogcode stuurt, komt alles goed. Het zal u verbazen hoeveel mensen er in trappen…

Of u heeft een prijs gewonnen, of maakt kans op een enorme Afrikaanse erfenis. Enfin, phishing is inmiddels een maar al te vertrouwde methode waarbij consumenten via nep e-mail of Linkedin en Facebookuitnodigingen worden misleid om gegevens te onthullen of acties uit te voeren die ze normaal niet online zouden doen. Kerst maakt ook de afzenders creatief: een valse melding van pakketbezorger UPS, waarin staat dat er een pakketje voor u is, doet het erg goed. De gebruikelijke bankrekening-ongein neemt deze maand ook toe, en vissen via sms gebeurt ook vaker: oplichters sturen dan valse berichten om te waarschuwen dat er iets aan de hand is uw bankrekening. Of u even wil bellen.

Of een hele gevaarlijke: de factuur van de KPN als bijlage┬á ” kpn-factuur.exe ” 1 klik op dit bestand en uw PC is besmet. En zo’n besmetting kan overslaan naar uw bedrijfswebsite door bijvoorbeeld een FTP programma of CMS besmetting. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het orgineel: http://www.antimalwarescan.nl