Google advies #safebrowsing diagnostic en een verdachte website

Wanneer uw site is ge├»nfecteerd, gebeurt dit meestal omdat een hacker via een zwakke plek het beheer over uw site heeft kunnen overnemen. De hacker kan ook de inhoud van de site wijzigen (bijvoorbeeld door spam toe te voegen) of extra pagina’s aan de site toevoegen, meestal met phishing als doel (gebruikers misleiden zodat ze persoonlijke en creditcardgegevens opgeven). De hacker kan ook schadelijke code (malware) toevoegen, bijvoorbeeld scripts of iFrames die inhoud van een andere website ophalen die probeert elke computer aan te vallen waarop de pagina wordt weergegeven.

Onder de term ‘malware’ vallen alle soorten schadelijke software die zijn bedoeld om een computer of netwerk te beschadigen. Voorbeelden van malware zijn onder andere virussen, wormen, spyware en Trojaanse paarden. Zodra een site of computer is beschadigd, kan deze worden gebruikt om schadelijke inhoud te hosten, zoals phishing-sites (sites bedoeld om gebruikers te misleiden zodat ze hun persoonlijke en creditcardgegevens opgeven). Sommige hackers kunnen zelfs het beheer over een gehackte site overnemen.

bij Google kunt u online een rapport inzien, de “safebrowsing diagnostic”.

U kunt controleren of uw site is ge├»dentificeerd als een site die mogelijk schadelijke software (een vorm van ‘badware’) bevat of verspreidt, door naar het dashboard van de Webmasterhulpprogramma’s van Google te gaan. (Opmerking: voordat u deze informatie kunt bekijken, moet u aantonen dat u de eigenaar van de site bent.) We sturen ook berichten naar webmasters van de betreffende sites op de volgende e-mailadressen voor de site:

  • abuse@
  • admin@
  • administrator@
  • contact@
  • info@
  • postmaster@
  • support@
  • webmaster@

Deze identificatie is deels gebaseerd op richtlijnen die zijn opgesteld door StopBadware.org. Google gebruikt echter eigen criteria, procedures en hulpprogramma’s om sites op te sporen die schadelijke software bevatten of verspreiden.

Zorg voor een goede beveiliging met een betaalbare dagelijkse anti-malware scan.

www.antimalwarescan.nl