Google waarschuwt providers voor malware

Google heeft de waarschuwingen die het aan providers geeft uitgebreid met domeinen die malware verspreiden. Vorig jaar oktober lanceerde Google een ‘waarschuwingsdienst‘ die netwerkbeheerders voor phishingsites of gehackte websites op hun netwerk waarschuwt. Daardoor kunnen beheerders maatregelen nemen om de veiligheid van hun netwerken te verbeteren.

Nu meldt Google deelnemers van het ‘Safe Browsing Alerts for Network Administrators‘ ook de domeinen die malware verspreiden. Het gaat dan om domeinen waarop exploits en malware aanwezig zijn.

“In tegenstelling tot gehackte websites, die vaak door onschuldige webmasters worden beheerd, worden distributiedomeinen alleen voor het verspreiden van kwaadaardige content opgezet”, aldus Nav Jagpal van het Google Security Team.