Kijk uit voor #nep antivirus-software die je een besmetting aanpraat

Een klassieker: scareware, nep antivirus-software die je een besmetting aanpraat. “Voer nu snel de scan uit!” Beter van niet: de 1 miljoen mensen die hier dagelijks intrappen halen allerlei schadelijke software binnen als keyloggers die elke toetsaanslag doorgeven of trojans, die de pc allerlei taken opleggen.

 

Screensavers

Gezellig, een screensaver die is afgestemd op de feestdagen. Alweer: kijk uit wie de maker is. Een recente kerstscreensaver die u belooft in 3D mee te vliegen met de Kerstman (“fly with Santa in 3D”) heeft uitsluitend slechte bedoelingen. Ook beltonen en e-kaarten met een Sint- of kerstthema hebben een slechte reputatie.

En zo’n besmetting kan overslaan naar uw bedrijfswebsite door bijvoorbeeld een FTP programma of CMS besmetting.

Kies voor het orgineel: http://www.antimalwarescan.nl