Malware op een forum door members.lycos.nl

Soms kan het voorkomen dat onderstaand scherm, of een soortgelijke melding, getoond wordt bij het bezoeken van een aantal pagina’s op een forum:

forum waarschuwing malware

De oorzaak van deze melding komt omdat op een forum links of foto’s staan, welke niet op de server van het forum staan maar waar wel naartoe wordt gewezen. Als de site waar de link heen wijst (of waar foto op staat) door een browserbeveiliging of virusscanner is aangemerkt als een potentieel risico, krijg je het boven getoonde scherm te zien.
Je bent dus 1 stap verwijderd van een besmetting. De website members.lycos.nl staat bekend om het verspreiden van malware en heeft veel gehackte homepages. Zo werden onlangs nog bokt.nl en aquaforum.nl getroffen door deze link-malware. Zo’n melding schrikt de bezoekers van uw blog of forum enorm af.

Besmetting voorkomen

En zo’n besmetting kan overslaan naar een (bedrijfs-) website door bijvoorbeeld een FTP programma of CMS besmetting. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl