Mobiele malware in 2012

Android is in 2011 flink geplaagd door malware en dat houdt in 2012 zeker niet op. Zelfs niet als Google en de vele andere uitbaters van Android app stores besluiten om voortaan strenger te controleren. Of zelfs om vooraf te keuren, zoals Apple doet voor iOS en Microsoft voor Windows Phone. Populaire apps worden gekloond en voorzien van malafide code die op smartphones hun kwade werk uitvoeren, zoals het binnenhalen van meer malware.

Overigens is het heus niet alleen het veelgebruikte Android wat in 2012 het doelwit is. iPhones en iPads zijn ook interessant voor cybercriminelen en zeker niet onbereikbaar. iOS wordt al jaren gekraakt, door hackers in wedstrijden als Pwn2own en door jailbreakers. Veel van die hacks gebeuren helemaal niet op app-niveau, maar mikken op de browser. Zo omzeilen de aanvallers dus volledig Apple’s geroemde – maar ook niet 100 procent veilige – app store.

De browser is dus al een voornaam doelwit, maar de opkomst van html5 en aanvullende nieuwe technologie stimuleert dat. De interactiviteit van html5 plus de relatieve onervarenheid in verband met security schept nieuwe mogelijkheden voor kwaadaardige doeleinden. Op de pc en op mobieltjes. Het gaat hier niet om een theoretisch gevaar, hoewel velen toch spreken van bangmakerij door securityleveranciers. Maar html kan toch echt schade aanrichten, zoals Windows 7-pc’s laten crashen. Dat inspireert vast anderen. Waar een gat is, is een malwareweg.

 

Malware kan overslaan naar uw website. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl