Is uw systeem besmet met het virus DNSChanger? #malware

Mogelijk kunt u vanaf 9 juli 2012 niet meer op internet.

Het virus “DNSChanger” past op uw computer uw internetinstellingen aan. Zo belandde u op vervalste websites met als doel gegevens te stelen of op websites met advertenties waarmee de internetcriminelen geld verdienden. U dient enkel uw computer(s) te checken. Het virus “DNSChanger” was immers enkel gericht op computers (dus niet op smartphones, tablet-computers en dergelijke).

Op het internet heeft elke computer en elke website een adresnummer (“IP-adres”) dat kan vergeleken worden met een adres of een telefoonnummer. Als u wil surfen naar bijvoorbeeld www.google.be dan gaat uw computer op zoek naar het adres van deze website.

Uw computer zoekt de website via een zogenaamde “DNS-server”. De DNS-server zal uw computer doorgeven dat www.google.be overeenkomt met een bepaald IP-adres (zoals bijvoorbeeld in het schema hieronder 173.194.67.94).

U kunt dit dus vergelijken met het zoeken naar een persoon in de telefoongids: u zoekt de naam en u krijgt het telefoonnummer dat u vervolgens kan bellen.

De de test online op http://dns-ok.nl

Uw internetleverancier geeft uw computer automatisch aan welke DNS-server hij moet gebruiken om een website op te roepen.

Het virus “DNSChanger” probeert echter de instellingen over de DNS-server op uw computer te wijzigen. Hierdoor maakt uw computer gebruik van een foutieve DNS-server. Zo kwamen besmette computers terecht op vervalste websites met als doel gegevens te stelen of op websites met advertenties waarmee de internetcriminelen geld verdienden.

Anti-Malware Scan

Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl