Spelen uw kinderen spelletjes op de bedrijfs PC ?

Wist u dat de afgelopen tijd duizenden kinderen doelwit zijn van gehackte spelletjessites?

Populaire kindersites waarop aanvallers malware verstopten, hebben voor duizenden infectiemeldingen gezorgd. Aanvallers wisten de afgelopen dertig dagen zestig websites met game en arcade in de URL te hacken. Eén van de aangevallen websites was cutearcade.com, waarop de aanvallers een drive-by download plaatste, die malware vanaf het domein linuxstabs.com downloadde. In totaal ontving anti-virusbedrijf Avast meer dan 12.600 infectiemeldingen die alleen van deze website afkomstig waren.

Een andere populaire, gehackte website is Hiddenninjagames.com. De hier verstopte exploit-kit stuurde bezoekers door naar astrofiber.co.be. “Voor dit soort spelletjes moet er geklikt worden, en kinderen denken niet na waar ze op klikken”, zegt Ondrej Vlcek, CTO van Avast. “Dit maakt hen, of de computer van hun ouders, erg kwetsbaar voor malware.”

Het online gedrag van kinderen, het impulsief heen en weer gaan tussen spelletjes en websites, vergroot volgens Vlcek de kans op een besmetting. “Als er iets gevaarlijk is, zal een kind het weten te vinden.”

En zo’n besmetting kan overslaan naar uw (bedrijfs-) website door bijvoorbeeld een FTP programma, WP-blog of CMS besmetting. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl