Grootschalige SQL Injectie-aanval teistert websites

Op dit moment vindt er weer een grootschalige SQL Injectie-aanval plaats waarbij duizenden websites worden gehackt en voorzien van kwaadaardige code om bezoekers met malware te infecteren. De aanvallers weten via SQL Injectie een iframe op de pagina’s van de lekke websites toe te voegen. In deze iframes staan verwijzingen naar vier domeinnamen; hgbyju.com, hnjhkm.com, nikjju.com en njukol.com die naar het IP-adres 31.210.100.242 wijzen.

Exploit
Zodra een bezoeker de gehackte website bezoekt, wordt de browser naar één van de kwaadaardige websites doorgestuurd. Daar wacht een HTML-bestand dat twee exploits probeert te laden. Het gaat om een exploit voor een recent Java-lek uit februari 2012 en een lek in Adobe Reader van februari 2010. Is de aanval succesvol, dan wordt er een Trojaans paard geïnstalleerd.

Onderzoekers van Symantec zochten via Google naar iframes met de vier domeinnamen en kregen 1,2 miljoen hits. “Als we naar de zoekresultaten van Google kijken is de huidige golf aanzienlijk”, stelt analist Stephen Doherty.

Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl