WeerOnline verspreidde malware

Op de website www.weeronline.nl is kwaadaardige code ontdekt, waardoor de pc’s van bezoekers van deze website werden aangevallen. Bezoekers die de afgelopen twee weken weeronline.nl hebben bezocht, zijn mogelijk in aanraking gekomen met kwaadaardige code. Het doel van de aanval is het pc’s besmetten met de malware Zbot. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit in sommige gevallen ook gelukt is.

Hoe los ik het op?

Zorg ervoor dat uw anti-virusprogramma up-to-date is en voer een complete scan uit van uw systeem.

In het algemeen raden we je aan om:

  • de veiligheidscheck van de banken uit te voeren als je gebruik maakt van internetbankieren,
  • ervoor te zorgen dat je virusscanner voorzien is van de laatste updates om de kans zo groot mogelijk te maken dat je virusscanner besmettingen herkent,
  • gebruik te maken van een firewall,
  • de laatste updates van software op je pc te installeren.

Loopt mijn computer risico?

Je computer is kwetsbaar wanneer je gebruik maakt van verouderde software. Het is niet duidelijk welke specifieke kwetsbare software is misbruikt bij deze aanval. Gebruikers die verouderde versies van een browser of browser plugins zoals Adobe Flash, Adobe Reader en Java gebruiken zijn over het algemeen kwetsbaar voor dergelijke aanvallen.

Wat kan er gebeuren?

Als je computer besmet is met de Zbot malware kunnen kwaadwillenden gevoelige informatie zoals je inloggegevens voor een banksite of creditcardgegevens onderscheppen.

Hoe raakt mijn computer besmet?

Je computer kan besmet zijn geraakt wanneer je een verouderde versie van je browser of browser plugins gebruikt, en de afgelopen twee weken weeronline.nl hebt bezocht.

 

Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl