Facebook-malware steelt CC-gegevens

Een Trojaans paard dat ontwikkeld is om inloggegevens en transactiecodes voor internetbankieren te stelen, probeert ook creditcardgegevens van Nederlandse Facebook-gebruikers buit te maken. De aanval is gebaseerd op de land- en taalinstellingen van de gebruiker, waarbij er vijf verschillende talen worden ondersteund: Engels, Italiaans, Spaans, Duits en Nederlands. Voor elk land wordt een aparte tekst gebruikt.

De door Citadel geĆÆnjecteerde pop-up vraagt om de naam van de creditcardhouder, kaartnummer, vervaldatum, CVV-nummer en Securecode. “Deze aanval toont de continue aanpassingen van financiĆ«le malware om creditcardgegevens van Facebook-gebruikers te verzamelen. Het gebruik van een liefdadigheidsinstelling voor kinderen maakt deze aanval geloofwaardig en effectief”.

Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl