80% Carberp-slachtoffers gebruikte virusscanner #antimalwarescan

Ruim 80% van de slachtoffers van de Carberp Trojan gebruikten een virusscanner, maar die waren geen partij voor de malware. Dat blijkt uit een onderzoek van beveiligingsonderzoeker Jim McKenney. Carberp was speciaal ontwikkeld om geld van online bankrekeningen te stelen en was ook actief in Nederland. De malware verspreidde zich via drive-by downloads op websites en via e-mail bijlagen waarin een exploit zat verstopt.

Anti-virus
Eenmaal actief op een systeem schakelde Carberp bepaalde functies van de virusscanner uit, zoals actieve bescherming en updates, of verminkte de virusscanner, waardoor het leek alsof de scanner nog functioneerde terwijl dit in werkelijkheid niet zo was, of dat scanner met verminderde capaciteit functioneerde.

Van de 603 computers die McKenney onderzocht hadden er 499 (83%) een virusscanner. In alle gevallen werden de virusscanners door het Trojaanse paard verslagen. Op de meeste systemen draaide Symantec’s Norton 360, gevolgd door AVG en Microsoft Security Essentials. De computers waren gemiddeld 243 dagen (8 maanden) ge├»nfecteerd voordat de infectie werd opgemerkt en verwijderd.

AntiMalwareScan

Malware kan overslaan naar uw website. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl