Bankgegevens massaal gehackt

AMSTERDAM –  De schade die is aangericht door het computervirus Dorifel blijkt veel groter dan gevreesd. Niet alleen zijn tientallen instellingen en gemeente getroffen, ook zijn van ten minste 550 burgers zijn de bankgegevens gestolen. Naar verwachting loopt dat aantal nog verder op. Vooral klanten van ING zijn getroffen.

Dat zegt het digitaal forensisch onderzoeksbureau Digital Investigation. Volgens het bureau zijn niet zoals eerder gemeld 3000 computers besmet met het virus, maar gaat het om tienduizenden pc’s.

Mensen wordt aangeraden het IP-adres 158.255.211.28 en de hosts van het domein bank-auth.org te blokkeren in hun firewall. “Daarnaast is het blokkeren van IP-adres 184.82.107.86 gewenst aangezien deze gebruikt gaat worden of inmiddels al wordt gebruikt om nieuwe malware te verspreiden”, zo zegt een woordvoerder tegen Webwereld.

Het virus werd afgelopen week ontdekt. Het leek zich in eerste instantie vooral op computers van gemeenten, bedrijven en universiteiten te hebben genesteld. Het beschadigde daar Officebestanden met de extensies .docx of .xlsx. Hierdoor zijn de bestanden niet meer leesbaar. De inhoud van de originele bestanden wordt door het virus versleuteld, maar niet vernietigd. De computers van onder andere de gemeente Den Bosch, Almere en Tilburg liepen daardoor vast.

( Bron Webwereld.nl)

 

AntiMalwareScan

Dit soort virussen kunnen overslaan naar uw website. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl