Veel Nederlandse pc’s besmet met gevaarlijke Trojaan

Een Trojaans paard dat speciaal ontwikkeld is om geld van online bankrekeningen te stelen behoort tot de meest actieve malware in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Surfright. Het bedrijf scant via Hitman Pro computers die al over een up-to-date virusscanner beschikken. In veel gevallen blijkt er toch malware op deze computers te staan. Van alle besmette computers in mei bleek 13,5% met de Zeus Trojan besmet te zijn. Deze malware wordt gebruikt om zowel bij consumenten als bedrijven geld van de rekening te stelen. In april werd Zeus nog op 6% van de computers aangetroffen.

Vandaag werd bekend dat varianten van Zeus en SpyEye, ook een Trojaans paard dat het op online bankrekeningen heeft voorzien, hadden geprobeerd om geld van zo’n 5.000 zakelijke rekeningen van Nederlandse bedrijven te stelen. Het gestolen bedrag bedraagt mogelijk 35 miljoen euro. Naast de zogeheten ‘banking Trojans’, is er ook een toename van ransomware zichtbaar.

Ransomware
Deze malware doet zich voor als een melding van Buma/Stemra of de politie en stelt dat het slachtoffer illegaal materiaal op de computer heeft staan. Om weer toegang tot de gegevens te krijgen moet er losgeld worden betaald.

Het gaat dan om een bedrag tussen de 50 en 100 euro. Ransomware werd op zo’n 5% van de computers aangetroffen. Hieronder het volledige overzicht van de infecties op Nederlandse computers.

 • Zeus 13,5%
 • InstallCore 11,45%
 • FakeAV 11,15%
 • Toggle 8,8%
 • Mebroot 8,41%
 • Hotbar 6,78%
 • Ransom 4,82%
 • ZeroAccess 3,67%
 • Alureon 3,5%
 • Zusy 2,92%
 • Sasfis 2,61%
 • WinLock 2,59%
 • Mywebsearch 2,58%
 • Bundlore 1,88%
 • Small 1,71%
 • Zwangi 1,67%
 • Virut 1,56%
 • Delf 1,51%
 • Vundo 1,25%
 • Sality 1,24%
 • 1ClickDownload 1,2%
 • Andromeda 1,18%
 • SpyEye 1,09%
 • Ftpharv 1,04%
 • Solimba 0,98%

 

AntiMalwareScan

Malware kan overslaan naar uw website. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl