website beslist.nl Vespreid enkele uren veel malware

Dinsdagmiddag heeft een schadelijke banner op de website van Beslist ervoor gezorgd dat er tussen 14:00 en 18:00 een schadelijke zeus trojan is verspreid tussen honderdduizenden Nederlanders . Hackers hebben een banner gekaapt en op die manier een drive-by veroorzaakt. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn. Wel is bekend dat de website dagelijks door 250.000 Nederlands wordt bezocht.

De malware werd pas na enkele uren ontdekt. Ook zagen veel bezoekers een melding van Google aangezien de website al was blokkeert en een melding afgaf. Volgens Beslist.nl gaat het om Zeus-malware. Als het eenmaal is ingeslagen voegt de malware je toe tot een botnet. Het grootste doel is om bankgegevens te verzamelen.

De website denk er wel over na om aangifte te doen, samen met de directeur wordt er nog gekeken hoe het verder moet. Ondertussen is beveiligingsbedrijf fox-it bezig om alles verder uit te zoeken.

 

AntiMalwareScan

Dit soort virussen kunnen overslaan van je pc naar je website. Beveilig je website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl