Nederland is wereldwijd een van de grootste verspreiders van malware via malafide websites.

Nederland is wereldwijd een van de grootste verspreiders van malware via malafide websites. Ruim driekwart van de besmette sites in de EMEA-landen vindt zijn oorsprong in ons land, stelt McAfee.

Volgens het nieuwe kwartaalrapport (PDF) van McAfee wordt nu driekwart van de websites in de Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die volgens het beveiligingsbedrijf malware verspreiden gehost in ons land. Nederland wordt daarmee door het bedrijf aangemerkt als ‘een broeinest van besmette websites’.

Verschuiving naar Nederland

McAfee meldt in het rapport dat er een duidelijke verschuiving is dat besmette sites worden gehost in Europa. Vorig kwartaal verspreidden sites in de VS vooral malware, inmiddels wordt meer dan de helft in de EMEA-landen gevonden, met Nederland als grootste boosdoener.

Vice-president van McAfee Noord-Europa Wim van Campen laat in een persbericht weten dat besmettingen zich al lang niet meer alleen tot de pc beperken. “Zo was er in het tweede kwartaal Flashback, dat zich richtte op de Mac, en technieken als ransomware en drive-by downloads gericht op mobiele toestellen”, aldus Van Campen.

Volgens Van Campen valt juist Nederland deze bedenkelijke eer toe omdat ons land relatief veel kleine hostingbedrijven telt. “Zij hosten natuurlijk ook veel websites en die verhouding werkt door in het aantal besmette websites.”
Bron: webwereld

Stop malware op je website

Beveilig je website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site en verspreider van malware. Kies voor het origineel en bestel online op: http://www.antimalwarescan.nl