Telegraaf.nl besmet bezoekers met malware

Bezoekers van de sportnieuwsbriefpagina van Telegraaf.nl worden geconfronteerd met malware. Een nep-virusscanner meldt de bezoeker dat zijn computer vol virussen staat.

Abonnees van de nieuwsbrief van de sportredactie van De Telegraaf worden na het klikken op een van de links geconfronteerd met malware die zich voordoet als een virusscanner. Dat meldt de Waarschuwingsdienst van het Nationaal Cyber Security Centrum. Als de bezoeker op de melding klikt, kan de computer van de bezoeker worden geïnfecteerd met kwaadaardige code.

Waterschap Dommel is besmet geraakt

Webwereld.nl meldt dat het waterschap Dommel  dat er tussen 12.00 en 13.00 uur enkele computers zijn besmet na bezoek aan De Telegraaf en heeft de site afgesloten. In alle gevallen bleek dat de site van De Telegraaf als laatste was bezocht. Na de afsluiting deden zich geen problemen meer voor.

 

Hoe kan je dit op jouw website voorkomen ?

Malware kan overslaan naar uw PC of naar uw uw website of webwinkel. Beveilig uw website tegen malware en kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl