Mobiele malware dol op Rusland en China

Hoewel er in Europa en de Verenigde Staten meer geld voor de makers van mobiele malware is te verdienen, zijn Rusland en China de landen met de meeste besmette tablets en smartphones. Een voorname reden dat deze landen zo geliefd zijn bij cybercriminelen is de infrastructuur. Onafhankelijke, onofficiƫle app stores zijn populair in Rusland en China en controleren nauwelijks aangeboden apps.

“Deze marktplaatsen zijn de perfecte plaats voor malwaremakers om hun kwaadaardige code te testen”, aldus mobiele beveiliger Lookout. Daarnaast zouden mensen in deze markten minder snel geneigd zijn om voor apps te betalen. “Ze vinden illegale apps die vaak in onofficiĆ«le marktplaatsen worden aangeboden aantrekkelijk.”

Wetgeving
Een andere belangrijke reden is dat de sms-wetgeving in zowel China als Rusland erg laks is, waardoor criminelen vaak lange tijd ongestoord hun gang kunnen gaan. Beschermingsmaatregelen zoals dubbel bevestigingen voor een abonnement zijn nog niet overal een standaard. “Hoewel er meer geld in markten als de Verenigde Staten valt te verdienen, is het eenvoudiger voor de criminelen om overzees toe te slaan.”

Stop malware op je website

Beveilig je website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site en verspreider van malware. Kies voor het origineel en bestel online op: http://www.antimalwarescan.nl