NRC-sites getroffen door agressieve malware

Nrc.nl en nrcnext.nl hebben korte tijd last gehad van malware. Het probleem is onmiddellijk aangepakt en de sites zijn inmiddels weer normaal en veilig te bezoeken, aldus NRC op de website.

Het probleem werd veroorzaakt door codes in advertenties, die via een extern advertentienetwerk op de twee sites werden geladen. Daarmee werd geprobeerd malware te installeren. Toen dit geconstateerd werd heeft NRC direct alle advertenties uitgezet. Daarmee is de bron van de malware verwijderd en inmiddels zijn de sites weer veilig te bezoeken. Wel adviseert de krant om een extra virusscan uit te voeren als u nrc.nl of nrcnext.nl dinsdagochtend voor zeven uur heeft bezocht.

De malware blijkt een nieuwe variant van banking trojan Sinowal. Dit type malware richt zich op het stelen van bankgegevens. Dat blijkt uit het eerste onderzoek van Mark Loman van SurfRight. Volgens hem gaat het om de zeer geavanceerde trojan Sinowal, die in zo kort mogelijke tijd een groot mogelijk aantal slachtoffers probeert te maken.

Stop malware op je website

Beveilig je website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site en verspreider van malware. Kies voor het origineel en bestel online op: http://www.antimalwarescan.nl