Valse e-mail van TNT express bevat malware #malware #phishing

Kijk uit met e-mails van TNT express. Er is een valse versie in omloop met een bijlage waarin een PDF-versie van een factuur zou zitten. Als u deze bijlage aanklikt, wordt er helemaal geen PDF-bestand geopend, maar wordt er ongewenste software op uw pc geïnstalleerd.

De e-mail bevat enkele links die wel naar de echte site van TNT verwijzen. Als u een dergelijke mail krijgt, kunt u die het beste verwijderen, of doorsturen naar valse-email@fraudehelpdesk.nl.

Naar aanleiding van de valse e-mails die verstuurd zijn uit naam van TNT Express, geeft het bedrijf de volgende verklaring:

“Helaas worden op dit moment uit naam van TNT Express valse e-mails gedistribueerd naar een beperkt aantal klanten en derden. Wij adviseren u e-mails met factuur- en klantnummers van TNT Express nauwkeurig te behandelen. Check voordat u uw mail opent altijd het klantnummer in het subject/onderwerp. Komt dit niet overeen met uw klantnummer, dan adviseren wij u deze mail te verwijderen. TNT Express werkt aan een oplossing voor dit probleem.

Voor updates verwijzen wij u naar de TNT website. Voor vragen kunt u gerust
contact opnemen met onze klantenservice via 0800-1234″

Een voorbeeld van de valse factuur: RTEmagicC_53fa2ae501.jpg

 

AntiMalwareScan

Malware kan overslaan naar uw website. Beveilig uw website of webwinkel met een Anti Malware Scan. Wordt geen gehackte site.

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl