Belgacom is nog steeds besmet met malware

Er wordt nog steeds malware aangetroffen op servers van Belgacom, laten bronnen weten aan de Belgische krant De Standaard. De internetprovider zelf stelt dat de malware-aanval, die mogelijk door de Britse geheime dienst is opgezet, al een tijd is verholpen.

logo-belgacom-malware

‘Verschillende bronnen binnen en buiten Belgacom’ bevestigen volgens De Standaard dat netwerken van Belgacom nog steeds met malware geïnfecteerd zijn. “‘We vinden elke dag nog nieuwe stukjes besmetting bij Belgacom”, aldus een van de bronnen tegenover De Standaard.

De nieuwe besmettingen zouden ‘niet zo schokkend zijn als de eerste malware’, maar dagelijks komen volgens de bron nieuwe zaken aan het licht. Dat gaat lijnrecht in tegen beweringen van de internetprovider dat de malware besmetting inmiddels verholpen zou zijn. Donderdag zei de provider nog in een hoorzitting van het Europarlement dat er geen problemen meer waren.

De besmetting van Belgacom kwam vorige maand aan het licht en zou het werk zijn van de Britse inlichtingendienst GCHQ. De Britten zouden onder meer geïnteresseerd zijn in communicatie van de Europese Commissie, het Europarlement, de NAVO en betalingsverwerker Swift. Daartoe zou de inlichtingendienst hebben ingebroken op core-routers van de provider.   Bron: tweakers.net

Wordt geen gehackte site!

Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl