Cybercriminelen zetten botnet in om bitcoins te stelen

Cybercriminelen hebben een botnet opgezet van enkele honderdduizenden computers, om eventuele virtuele portemonnees te ontdoen van bitcoins en andere virtuele valuta.

malware-bitcoins

Dat meldt Reuters, op basis van beveiligingsbedrijf Trustwave.

Het botnet is opgebouwd uit pc’s die geïnfecteerd zijn met malware, onder de naam Pony. De malware is erop gericht om geld te stelen uit virtuele portemonnees, met bitcoins of litecoins. Tot nog toe zou het botnet ongeveer 85 ‘wallets’ hebben weten te legen, ter waarde van een onbekend bedrag.

De servers die het botnet aansturen zouden uitgeschakeld zijn door Trustwave, waardoor het botnet op dit moment niet meer actief is. Het is aan te raden om de virtuele portemonnee goed te beveiligen of zelfs offline te bewaren.

Eerder werd er al een botnet ingezet, waardoor de geïnfecteerde computers heimelijk bitcoins verzamelden, die vervolgens geïncasseerd werden door de hackers. Dat waren twee Duitsers, die tonnen verdienden met hun botnet.

Wordt geen gehackte site!

De site heeft volgens Google het afgelopen kwartaal meer dan 1200 internetdomeinen geïnfecteerd. Maar door deze slimme PNG-truc kan een geblokkeerde malware-site onder Google’s radar blijven. Kies voor het origineel: http://www.antimalwarescan.nl