Reported attack site

Website gehackt? Drie dingen die je gelijk moet doen!

Heb je zo’n vervelende rode pagina in beeld? Dan is het al goed mis gegaan en wordt jouw website gezien als een aanvals-website  ” Reported attack site ”

Los dit zo snel mogelijk op door de site schoon te maken.

reported attack site

1. Pas al je wachtwoorden aan

Pas direct je wachtwoorden aan bij je provider. De wachtwoorden van je website, van de FTP, de mail, kortom pas alles aan! Heb je een virus op je PC gevonden, pas dan ook je wachtwoorden van jouw eigen bank of van andere belangrijke websites aan.

Misscchien nog beter: laat eerst je PC controleren en gebruik tot die tijd even een laptop of de PC van een familielid. Je weet namelijk nooit wat er allemaal is gestolen…

2. Haal je hele website leeg!

We gaan er van uit dat je iedere dag, week en maand een backup maakt van je website. Dit lijkt misschien wat overdreven maar de hackers zetten hun bestanden in de meest onmogelijke uithoeken van je website. De kans is dus groot dat je in alle directory structuren iets over het hoofd ziet of overslaat wat zij op jouw site hebben geplaatst. Ook kan het zijn dat er bestanden zijn aangepast. Ook dat is bijzonder lastig te vinden. Als hackers eenmaal ingebroken hebben en malware op je site hebben geplaatst dan proberen scripts automatisch dagelijks of de hacks en malware het nog doen.

3. Update jouw software

Wijzig jouw scripts of upload de nieuwste en meest veilige versie van jouw CMS. Stap desnoods over op een minder bekend CMS, dan is ook de kans dat jouw site wordt gehackt een stuk kleiner.

Lees ook de Webmaster hulp van Google

Onderaan de pagina met uitleg van Google staat de link naar Google’s webmaster tools.

Als je nog geen Webmaster Tools account hebt maak deze dan aan en doorloop de stappen die staan bij Google.

Dit is het 4de menu item

  • Diagnostics / Diagnose
  • Subitem Malware

Heb je de malware al weggehaald, vraag dan een herkeuring aan bij Google.

Voorkomen van malware

Vraag bij het oplossen altijd om hulp. Je kan zo maar wat over het hoofd zien. En misschien is je backup ook besmet.

Zorg voor een goede beveiliging met een betaalbare dagelijkse anti-malware scan.

www.antimalwarescan.nl